Loppis-röra!

Vi kommer nog i ordning på det nya stället lite snabbt och lätt. Det kommer att bli militärisk disciplin på både folk och ting och ordningen i skåp och lådor kommer att vara husmodersbloggs-exemplarisk.

Hur tänkte jag där, egentligen? Jag brukar skryta med att jag har bra koll på hur lång tid saker tar, men måste erkänna att jag varit naiv i min kalkyl. Flyttlådorna står fortfarande staplade utmed väggarna i nya bostaden och många är prylarna som inte funnit sin rätta plats. För somliga saker finns ingen förvaring – som böcker. Vi kunde ju inte ta med oss de platsbyggda bokhyllorna utan måste bygga nya och det lär dröja ett tag. Till dess får böckerna stå i papperskassar i källarförrådet. Likaså det här med hygienprodukter – jag trodde inte att vi hade så mycket av den kategorin, men köper man gärna tjugofyra deodoranter om de är billiga så bygger det på i förråden. Jag fick fara till lågprisaffären och inhandla kopiöst många plastlådor med lock i olika storlekar i hopp om att kunna organisera allt från schampoflaskor till fluorflaskor och tops. – Var ska du ha alla dessa lådor? frågade mannen, men det ska han få se! Skrattar bäst som skrattar sist tänker jag. Vänta bara tills allt är på plats, inklusive innehållsrubriker från etikettskrivaren på varje lådfront.
Min kaxighet till trots måste jag blotta strupen och erkänna att jag gjort ett par felköp som förhalar iordningställandet av den nya bostaden. Kökssoffan, med prinsessigt barntyg på till exempel, som min man fick hämta i Härna. Jag köpte den innan flytten och kan nu konstatera att den inte får plats i nåt barnrum och inte annorstädes heller. Bara att lägga ut på Blocket igen! Den jättestora skinnsoffan från förra huset gjorde sig inte så bra på visningen och fick ge plats för två nättare blå sammetssoffor. Nu är den alltså överflödig och ligger i en lada i väntan på avhysning. Matbordslamporna som är gjorda av vitlaserade träpärlor och som beställdes från Tyskland har en särskild historia. Jag beställde två men på ordersedeln stod det att vi fått tre stycken och i själva verket var de fyra till antalet när vi packade upp. Undrar om de hade praktikant den dagen ordern skulle beredas? Så är du intresserad av en eller flera träpärle-lampor – hör av dig till redaktionen så kan du få göra en lysande affär!

 

Blogg arkiv

 • Vardagslivet i 230 krönikor

  Det är tidig morgon. Jag har precis fått in de tre barnen som ska skjutsas till Vistaholm. Backar ut med niositsbussen, varpå nioåringen ropar: - Motorvärmarsladden sitter i!

  Läs mer
 • Loppis-röra!

  Vi kommer nog i ordning på det nya stället lite snabbt och lätt. Det kommer att bli militärisk disciplin på både folk och ting och ordningen i skåp och lådor kommer att vara husmodersbloggs-exemplarisk.

  Läs mer
 • Gott om flamingos men brist på kaffe

  Det dröjde länge innan jag skulle förstå att förekomsten av en flamingo utanför husvagnen eller husbilen har en hemlig, symbolisk innebörd.

  Läs mer
 • Hej då, Villastan!

  Det kanske inte är en slump att de mest fridfulla ögonblicken för en småbarnsmamma infinner sig bakom en låst badrumsdörr. Jag står med mina bara fötter mot den svala emaljen i det tomma badkaret. Älskar perspektivet över trädgården som man får just från det här lilla fönstret, som är insprängt i badrumskaklet.

  Läs mer
 • Fyra veckor utan jobb?

  När du läser detta har jag precis tagit semester. Fyra lättjefulla veckor ligger som ett blankt blad framför mig. Eller där ljög jag kanske lite.

  Läs mer