Byrå-tjänster

Strategisk marknadsplanering

Var är vi nu? Var vill vi vara? Hur når vi dit? Vilken är målgruppen? Vilka medier ska vi prata i? Frågor av den typen hjälper till att ringa in nulägessituationen och inte minst den önskvärda situationen. Tillsammans tar vi fram allt ifrån ett helt nytt strategiskt koncept för varumärket till en enskild kampanj.

Redaktionellt material

Då jag har erfarenhet av redaktionellt arbete känner jag mig bekväm med att producera tidsskriftsmaterial. Allt ifrån små artiklar till hela uppslag.

Pressmeddelanden

Ett pressmeddelande är en text, ofta med nyhetsvärde, som skickas till eller görs tillgänglig för media i syfte att skapa god PR- relation med marknaden.

Pressmeddelandet är skrivet i artikelform och ska i princip kunna tas in i tidningen oredigerat. Det inleds med en rubrik och en ingress. Sedan kommer brödtexten som vanligtvis inkluderar ett eller flera uttalanden, pratminus, av relevanta personer på den avsändande organisationen.

Webbtexter

Hemsidetexter är kanske det jag skrivit mest i mina dagar. Det har handlat om allt ifrån skärande metallbearbetning till romantiska texter om skön design.

Filmmanus

Kanske är det så att en film är vad ditt varumärke skulle må bäst av i dagsläget? Reklamfilm var faktiskt det som från början fick mig intresserad av reklam och med min bakgrund som humorförfattare och revyskribent känns det naturligt att tänka i scener med aktörer, repliker och musik som exempel på intryck som gör avtryck.

Radiomanus

Däck-Doris är en fiktiv karaktär som hjälper en gummiverkstad i Värnamo att öka sin kännedom. Jag var med och skapade Däck-Doris och hon har sagt mycket roligt i radio och på TV-skärmar i Värnamo-butikerna. Tjoa till, vettja, om det är just ett radio-manus du är ute efter!

Nyhetsbrev

Ett nyhetsbrev är en regelbundet distribuerad publikation som handlar om ett ämne som är av intresse för nyhetsbrevets prenumeranter. Tidningar och flygblad är exempel på nyhetsbrev, men elektroniska nyhetsbrev som skickas via e-post till prenumeranterna är numera en vanlig kanal. Många nyhetsbrev publiceras av klubbar, församlingar, föreningar och företag i syfte att informera sina medlemmar, kunder och anställda.

Broschyrer

Kanske är det just en folder eller en broschyr som man vill trycka i handen på potentiella kunder. Fortfarande behövs det fysiska pappret som underlag för att viss information ska komma till sin rätt.

Imagebyggande aktiviteter i sociala medier

Det är av största vikt att vara aktiv och vårda sitt varumärke i sociala medier. Sidorna verkar som dygnet-runt-anställda åt dig på webben. Vem orkar och hinner dock uppdatera sidorna, när man har den grundläggande verksamheten att tänka på? Jag hjälper dig gärna att flirta med dina potentiella kunder på nätet!

Korrekturläsning

Ibland är det så enkelt som att man bara vill ha hjälp med att gå igenom en text och säkra att den är språkligt korrekt. Det kan jag så till tjänst med.

Styling och design

Eftersom jag inte bara målar med ord utan gärna också med inredning, färg, form, matlagning och trädgård så hjälper jag gärna till med enklare stylinguppdrag, till exempel inför fotografering.